MX starters informatie

 

Voor iedereen die nieuw is in deze sport en graag wil weten wat er zoal benodigd is om aan deze sport deel te kunnen nemen.

 

Onze overkoepelende bond KNMV heeft daarvoor een mooi document opgesteld. De inhoudsopgave daarvan staat hier afgebeeld en je kunt het document eventueel downloaden als PDF.

 

KNMV MOTOCROSS HANDLEIDING

 

INHOUDSOPGAVE

1. Inleiding

2. Voorbereiding thuis

     – licentie

3. Veiligheid  

4. Op het circuit

     – gedrag / fatsoensnormen

5. De praktijk/techniek

    – voorbereiding

    – fuik/aangeefruimte

    – starten & stoppen

    – oprijden/verlaten van het circuit

    – rechtuit rijden

    – bochten rijden

    – springschansen

    – knipgaten rijden

6. Gevallen op het circuit, wat nu?  

7. KNMV Motocrossvlagsignalen  

8. KNMV Gediplomeerde Motorsport Trainers  

    KNMV Motocrossclubs 3

 

HOOFDSTUK 1 – Inleiding

Wat maakt motocross nou zo leuk? Het is stoer om op een crossmotor te rijden, het is spannend om met een groep crossers op het circuit een wedstrijd te rijden (wie is de beste?) en het is sport, dus lichamelijk moet je fit zijn anders haal je de finish niet. Maar het belangrijkste is dat je aan motocross heel veel plezier beleeft, in en langs de baan!

 

Met deze handleiding wil de KNMV elke rijder informeren wat hij of zij vooraf moet weten als je aan deze fantastische sport gaat beginnen. Motocross is meer dan alleen naar een circuit toe gaan, een licentie kopen, een helm opzetten en crossen maar. Wil je op een goede en veilige manier aan motocross gaan doen, begin dan met een degelijke voorbereiding.

 

Deze handleiding is samengesteld voor de beginnende motocrosser, maar kan ook door de geoefende rijder als naslagwerk gebruikt worden. Het is mede tot stand gekomen met input van een aantal KNMV Gediplomeerde Motorsport Trainers. Motocross is net zoals vele andere takken van sport: je moet het vaak doen om er beter in te worden.

 

Om de veiligheid van motocrossen te verhogen is het belangrijk dat genoemde aspecten in deze handleiding met zorg worden uitgevoerd. Deze materie is de basis voor verantwoord motocrossen. Denk aan je eigen veiligheid en die van anderen!

 

Correspondentie richten aan:

KNMV Zijpendaalseweg 1

6814 CA ARNHEM Postbus 650 6800 AR ARNHEM

Telefoon : 026-3528510

Fax : 026-3528522

E-mail : sport@knmv.nl

Website : www.knmv.nl

 

Onderstaand kun je de pdf downloaden

Handleiding motocross

 

[/swifty_text]