Trainingsweek MC Veendam

 

Algemene informatie

In de trainingsweek worden alle facetten van motorcross aan de orde gesteld. Het is een intensief programma. Maar liefst 6 trainers en 2 gastdocenten houden zich een week lang bezig met de deelnemers en geven les op het circuit op de diverse onderdelen.

MC Veendam hanteert een maximum aantal deelnemers. Er kunnen niet meer dan 3 groepen worden samengesteld. Wij gaan voor kwaliteit.  Iedere dag worden nieuwe oefeningen in het circuit gelegd. Zo wordt bijvoorbeeld ook de tijdtraining onder de aandacht gebracht. Er wordt getraind in groepen van maximaal 10 tot 12 deelnemers, waar 2 trainers zich per oefening over ontfermen. Over persoonlijke aandacht niet te klagen. Let goed op en zorg voor een goede conditie, want het is ’s morgens vroeg op en er wordt getraind tot 17.00 uur, daarna volgt nog een avondprogramma in een ontspannen sfeer.

In 2013 was het de 20e jaar dat MC Veendam hun trainingsweek organiseert. Dit is een prestatie van formaat. Ook de trainers zijn uit het goede hout gesneden. De “harde” kern is nog steeds bij elkaar en brengt ieder jaar weer heel veel enthousiasme mee om iedereen op een hoger plan te laten presteren.

MC Veendam heeft ruime ervaring in het organiseren van trainingsweken en hebben velen voorbij zien komen die ook niet gering hebben gepresteerd.

Het trainingsprogramma start op zondag met inschrijving, voorstelling trainers, uitleg en daarna de vrije training. In deze training wordt bekeken of de groepen op een juiste wijze zijn ingedeeld. Dit kun je alleen goed beoordelen als je de deelnemer ziet rijden. De trainers rijden ook met ze mee om dit goed te kunnen beoordelen. Op zondagavond wordt de definitieve groepsindeling gemaakt en gepresenteerd. Op maandagmorgen wordt gestart met het programma op het circuit.

In groepen van maximaal 12 deelnemers onder begeleiding van 2 trainers wordt getraind op onderdelen van het circuit. Er wordt niet in het wilde weg gereden maar juist heel specifiek op onderdelen getraind. Ook theorieonderdelen worden onder de aandacht gebracht. Zo wordt techniek, voeding en sporttraining behandeld in de theorieonderdelen. Dit zijn verplichte nummers.

Het is natuurlijk wel vakantie en we willen ook voor de nodige ontspanning zorgdragen. Daarom is er om de avond een entertainmentprogramma in elkaar gezet. Kijk hiervoor op het publicatiebord in de kantine.

Niet onbelangrijk, wat kost het !!

De deelnemer betaald € 325,–. Iedere deelnemers dient in het bezit te zijn van een startbewijs of districtslicentie KNMV of trainingsbewijs of startbewijs MON. De kosten van deze licenties zijn niet inbegrepen bij het bedrag wat wordt betaald voor de trainingsweek.

MC Veendam vraagt geen sta-geld of kamp-geld. Ook de toiletten en douches zijn gratis toegankelijk.

Je kan worden aangesloten op onze electravoorziening, de kosten daarvan zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld.  €30,– per aansluiting gedurende 5 dagen, extra dagen tegen meerprijs ad €5,– per dag, alleen op het rennerskwartier en 50 mtr verlengkabel zelf meebrengen

Het is uniek, zo dicht bij het centrum van Veendam, op de fiets nog geen 5 min. en je staat in de winkelstraat.

Kijk ook even op onze bladzijde, Toeristisch info voor info over Veendam. 

  

Je moet het gezien hebben om te kunnen oordelen.