MC Veendam wint 1e prijs

 

Vrijdagavond 28 oktober jl zijn tijdens de Vrijwilligers Bedankavond in het cultuurcentrum vanBeresteyn de lokale complimenten van de Rabobank uitgereikt. Het zijn de jaarlijkse vrijwilligersprijzen voor in het oog springende en inspirerende vrijwiligersprojecten in Veendam. Burgemeester Meijerman, voorzitter van de jury, maakte aan het eind van de avond de winnaars bekend.

  

Het was de beurt aan de Rabobank om de prijswinnaars van de lokale complimenten Helden om de Hoek bekend te maken. Door middel van een PowerPoint presentatie kon iedereen kennis nemen van de 21 genomineerden voor de 4 prijzen.

De hoofdprijs van 1250 euro ging naar de Motorclub Veendam.

De tweede plaats was voor het team van Summerfun, zij kregen 750 euro.

De derde plaats was voor de werkgroep Familietrouw 1894 van het Veenkoloniaal Museum, zij ontvingen 500 euro.

De aanmoedigingsprijs van 250 euro ging dit jaar naar Veurmekander

 

MC Veendam wist beslag te leggen op de eerste prijs ivm hun project MAS. MAS staat voor maatschappelijke stage die de leerlingen van het voorgezet onderwijs verplicht zijn te lopen. Deze stages kun je ook leuk maken door ze te doen op het motorcrosscircuit. Iedere vereniging heeft behoefte aan vrijwilligers. Bij Mc Veendam is dat voornamelijk op wedstrijddagen, dan zijn er zeker 20 baancommissarissen nodig. Binnen ons bestuur kwam het idee op tafel om eens te kijken of wij de jeugdigen zover konden krijgen om zich hiervoor in te spannen en jawel dit lukte behoorlijk, afgelopen seizoen hebben zeker 25 stagiaires hun stage gelopen bij Mc Veendam. Wij hebben ze eerst voorzien van de nodige kennis middels een interne opleidingsavond met ouders bij ons op het circuit. De 1e wedstrijddag hebben ze samen gestaan met een ervaren baancommissaris, daarna alleen. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat ze het er zeer goed van hebben afgebracht.

 

Om dan deze inspanningen nog beloont te zien worden met een 1e prijs en een daarbij behorend geldbedrag is natuurlijk helemaal fantastisch. We hadden dit echt niet verwacht.

 

Ons bestuurslid Eddy Froma (hij kwam ook met het idee) nam de prijs in ontvangst.

 

Rabobank, nogmaals heel erg bedankt voor het initiatief, Helden om de hoek.